Kesan shampoo santan produk natural

Shampoo Santan adalah Produk Natural

Kebelakangan ini ramai yang semakin sedar dengan bahayanya produk kimia. Semakin ramai yang mula jatuh hati dengan produk semulajadi atau produk natural ini.

Jom kita baca perkongsian daripada #teammujahidah tentang konsep produk natural semulajadi ni serta kesan produk natural shampoo santan kepada pengguna.

Ikuti kisah beliau disini:

“Kami geng consultant shampoo santan tak pelik kalau ramai yang komplen rambut makin gugur lepas guna shampoo santan.

Tak pelik sebab memang normal tindak balas tersebut. Lagipun purata rambut normal yang gugur adalah 40 50 helai sehari. Bayangkan banyak mana awak tanam baja kimia SLS, Paraben dan Silikon kat rambut awak tu. So of coz la amik masa nak heal rambut tu.

Rambut gugur tu normal dalam proses healing crisis sebab nak buang semua rambut yang rosak akibat baja kimia yang awak duk tanam. Bayangkan la bila kimia tu masuk sampai ke folikel rambut tak ke amik masa nak rawat.

Macam penyakit kronik la takdenye awak makan ubat tu 2 3 kali esok terus sembuh. Ye dak? Lagi satu kene kembali pada fitrah juga kuasa penyembuhan kena berserah pada Allah juga yang penting tugas kita menghargai nikmat sihat yg Allah beri.

Faham kan?

Produk natural die menyembuhkan secara perlahan tapi kesan die konsisten.

So jangan la expectation tu terlalu tinggi pakai hari ni esok terus okay sayang.  It takes times to heal.

So be patient to get a good and superb result. At least awak dah melangkah ke satu tahap yang lebih baik dan bijak kerana memilih untuk menggunakan produk yang bebas bahan kimia berbahaya dan natural.

Faham kan fungsi kimia? Ia memanjangkan jangka hayat dan mampu mempercepatkan kesan sesuatu produk tapi bukan untuk memulihkan dan kesan of coz korang rasa sekejap dan sementara.

Pakai produk kimia bertahun-tahun dan rasa effect bertahun-tahun takdak pulak nak claim dan canang merata produk awak pakai tak menjadi tapi bila pakai shampoo santan, local produk dan buatan tangan founder Islam baru pakai 2 hari ,ade yang 2 minggu tak sampai 2 tahun pun dah sibuk fitnah kat fb kata macam2.

Cubalah tanya pengamal produk yang natural macam mana cara produk natural ni bertindak balas even produk skincare sendiri memang amik kesan yang agak lama untuk healing process tu. Kesan die bukan instant ye tapi walau ia not instant tapi kesan yang kita dapat sangat konsisten..

Menggunakan shampoo santan keluaran MY Home Lab adalah satu solution buat anda keluar dari masalah rambut yang kronik dengan menggunakan ramuan alam yang selamat dan bebas bahan kimia berbahaya. Kami tak janjikan bulan dan bintang untuk kesan yang instant macam mi megi tapi kami janji kami kongsikan penyelesaian yang baik utk rambut anda serta awareness tentang bahaya yg menanti anda kesan dari terdedah pada SLS,PARABEN serta silikon yg terdapat dalam shampoo komersial yang digunakan oleh kebanyakan populasi masyarakat di Malaysia.

Apa pilihan anda?

So pilihan di tangan anda, kami hanya berkongsi ilmu dan manfaat produk kami pada anda semua dan tiada paksaan utk anda beli kerana kami percaya hanya Allah yang berkuasa membuka hati manusia untuk terima kebaikan yang kami sampaikan.

 

Yang penting jihad kami untuk create awareness di kalangan masyarakat tentang bahaya yang menanti untuk kesan jangka masa panjang kami jalankan dengan penuh tanggungjawab dan of coz bukan hanya untuk keuntungan semata-mata.

 

Doa kami moga semua masyarakat dibukakan pintu hati untuk menerima kebaikan shampoo santan ini kerana inilah satu-satunya produk yang dibuat dengan proses R&D oleh founder Islam yang pertama dalam Malaysia dan dibuat atas rasa tanggungjawab beliau untuk membantu selesaikan masalah rambut yang dialami hampir majoriti rakyat di Malaysia.

Dapat sesuatu?

Kami pegang pada prinsip buat bisnes sebab nak bantu tambah nilai hidup orang lain dan of coz nak dapatkan keredhaan Allah bagi rezeki yang halal. Sebab tu sehingga sekarang kami yang masih berpegang pada amanah HQ tetap setia menjaga harga tanpa ade sedikit niat untuk mengkhianatinya even ditawar dengan jumlah hasil yang menguntungkan oleh individu yg merosakkan market.”

Kesimpulan

  1. Produk natural kebiasaannya lambat menampakkan hasil tetapi hasilnya untuk jangka masa panjang.
  2. Tetapi, produk natural shampoo santan memberi kesan cepat seawal 1-3 kali penggunaan pada kebanyakan pengguna.
  3. Namun, ada juga pengguna shampoo santan yang lambat mendapat hasil bergantung kepada tahap masalah rambut yang dialaminya.
  4. Sesetengah pengguna shampoo santan akan mengalami proses healing crisis seperti rambut gugur semakin banyak pada awal penggunaan.

 

Leave a Comment