Kenapa Shampoo Santan Tidak Berbuih?

Mesti ada yang tertanya-tanya kenapa shampoo santan tidak berbuih?

Baik! Jom sama-sama kita baca fakta di bawah. Penting jika anda seorang pengguna ataupun penjual shampoo santan. Ilmu ini berguna buat anda untuk membantu diri anda dan orang lain.

#1 Kenapa shampoo santan Myhomelab tiada buih macam shampoo komersial lain?

Antara sebabnya dalam shampoo ni tiada bahan kimia SODIUM LAURETH SULPHATE(SLS) yang digunakan sebagai ejen pembuih di dalam kebanyakan produk penjagaan diri di pasaran.

Mengikut kajian Puan Sophia(Pengasas Shampoo Santan), buih yang banyak di dalam shampoo bukanlah menentukan samada shampoo itu berkualiti atau tidak, tetapi lebih daripada itu ianya dibuat untuk memberi kepuasan pada penggunaan shampoo.

sls by puan sophia
(Sumber: Gambar dari Facebook Puan Sophia)

#2 Kenapa shampoo santan Myhomelab mempunyai tarikh luput 4 bulan dari tarikh pembuatannya ?

Hal ini disebabkan dalam shampoo ini tiada bahan kimia PARABEN iaitu sejenis pengawet yang digunakan secara meluas di dalam pembuatan produk-produk komersial supaya dapat bertahan sehingga bertahun-tahun lamanya.

Kebiasaannya kebanyakan kilang memasukkan paraben untuk membantu mengekalkan ketahanan produk untuk jangka masa lama di samping menguntungkan. Namun, tidak dinafikan ianya juga boleh menyumbang kepada risiko kanser (masih dalam kajian beberapa researcher).

Sebaiknya kita sebagai pengguna mesti inginkan yang terbaik dan paling penting SELAMAT untuk digunakan tanpa sebarang risiko.

Ingin tahu cara guna shampoo santan yang lebih efektif? Klik Sini

#3 Kenapa shampoo santan tak perlu conditioner? (perapi)

Antara sebabnya dalam shampoo kami dah ada mempunyai santan dan minyak kelapa yang bertindak untuk melembutkan rambut secara semulajadi sedangkan hair conditioner di pasaran menggunakan bahan kimia SILICONE untuk menghasilkan kesan rambut lembut tersebut.

#4 Shampoo santan ada KKM ke?Selamat ke?

Insya-Allah! Shampoo Santan Myhomelab kami ada kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia. Ini adalah nombor rujukannya : NOT170602266K

Setakat lebih dari 1000 pengguna shampoo santan, kami jarang terima sebarang rungutan yang mengatakan shampoo ini menghakis dan menyebabkan kulit pedih.

Bahkan ramai yang memujinya kerana keberkesanannya seawal 1-3 hari penggunaan dan banyak lagi. Cuba lihat testimoni dan review daripada pengguna shampoo santan ini di SINI.

Jika tuan puan rasa bermanfaat, boleh bantu saya #sharekan post ini kepada kawan-kawan yang lain.

Jika ingin dapatkan shampoo santan secara COD boleh klik link ini–> Senarai Agen Shampoo Santan

Selamat Menjadi Pengguna Shampoo Santan yang awesome!

Ingin Beli Shampoo Santan Secara Online?

Related Post

3 Unit Shampoo Santan 300ml 6 FAKTA MENAKJUBKAN TENTANG SHAMPOO SANTAN .1.Shampoo santan tapi tak berbau santan (Berbau sweet orange)2.Mengandungi Vitamin E & Pro B5 ...
Punca Rambut Gugur Teruk Selepas Bersalin Buat mereka yang masih baru pertama kali berkahwin dan bakal menimang cahaya mata, pasti ianya adalah sesuatu yang amat tidak biasa jika berlaku kegug...
Syarat Dan Cara Menjadi Agen Shampoo Santan Tawaran agen shampoo santan ini terbuka kepada sesiapa sahaja yang:Sedang mencari sumber pendapatan sampingan. Surirumah yang ingin bantu tin...
Bagaimana Rambut Kelemumur Berlaku & Cara Men... Ramai wanita mahupun lelaki mengalami isu rambut banyak kelemumur sehingga menimbulkan ketidakselesaaan lebih-lebih jika bekerja di dalam tempat berai...
Lima (5) Tips Penjagaan Rambut Lelaki Gaya rambut Oppa ataupun K-Pop sudah menjadi ikutan kebanyakan kaum lelaki masa kini. Ini menunjukkan bahawa bukan kaum wanita sahaja yang menitikbera...

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.